RECEPT FRÅN HJ

Auberginerullader i tomatsås

Av . Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 st aubergine stor
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 st gul lök finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • flytande honung
  • 150 g fetaost
  • 0.5 kruka kruka basilika
  • Till servering: ris, pasta eller valfritt gryn

Gör så här

1

Skär auberginen i max 1 cm tjocka skivor på längden, salta och peppra. Hetta upp olja i en stekpanna och stek på båda sidor tills skivorna är mjuka.

2

Fräs lök och vitlök i olja i en vid kastrull eller stekpanna.Tillsätt tomatpuré och stek i 2 minuter till underomrörning. Häll i krossade tomater och låt sjuda ca 10 minuter Smaka av med med salt och peppar samt honung.

3

Skär fetaosten i stavar. Rulla in 3 basilikablad och en bit fetaost i varje aubergineskiva. Fäst ihop rullen med en tandpetare. Lägg ner rullarna i tomatsåsen och låt småputtra ca 10 minuter. Servera med ris, pasta eller något gryn, ex mathavre.


Recept