Auberginecurry med kokosmjölk

Du behöver 2 st gul lök 3 st vitlöksklyftor 2 st röd chilifrukt 3 msk solrosolja bruna senapsfrön 1 tsk currypulver 0,5 tsk malen ingefära...

Tillagningstid: 45 minuter
4 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • 2 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 st röd chilifrukt
  • 3 msk solrosolja
  • bruna senapsfrön
  • 1 tsk currypulver
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 400 g kokosmjölk en burk
  • 4 st tomat urkärnade och grovhackade
  • 500 g kikärtor avrunna från burk
  • färsk koriander

Till servering

2 st aubergine

Gör så här

1

Dela auberginen på mitten och skär i tunna klyftor. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla chilin fint.

2

Hetta upp oljan i en gryta och bryn auberginen på het värme i cirka 5 minuter. Rör då och då.

3

Ta upp aubergine och tillsätt senapsfröna. Fräs tills de börjar poppa i grytan. Lägg i lök och vitlök. Om det verkar torrt tillsätt ytterligare någon matsked olja. 

4

Blanda och fräs löken under omrörning i några minuter utan att det tar färg.  Tillsätt finstrimlad chili, curry och ingefära. Fräs i ett par minuter och rör om då och då så att inte grönsakerna bränns. 

5

Tillsätt kokosmjölk och tomater. Sjud grytan utan lock i cirka 15 minuter tills den börjar tjockna i konsistensen. 

6

Häll ner avrunna kikärtor och blanda. Sjud ytterligare ca 3–5 minuter. 

 

7

Garnera med koriander och servera grytan med basmatiris och pappadum eller naanbröd.


Kommentar:
Här passar det bra att servera en syrlig lime-pickles till grytan, den bryter fint mot den gräddiga kokosmjölken.

Ät med nykokt basmatiris och pappadum eller naanbröd, limepickles.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top