Du behöver
- 2 st gul lök
- 3 st vitlöksklyftor
- 2 st röd chilifrukt
- 3 msk solrosolja
- bruna senapsfrön
- 1 tsk currypulver
- 0,5 tsk malen ingefära
- 400 g kokosmjölk en burk
- 4 st tomat urkärnade och grovhackade
- 500 g kikärtor avrunna från burk
- färsk koriander
Till servering
2 st aubergine
Gör så här
Dela auberginen på mitten och skär i tunna klyftor. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla chilin fint.
Hetta upp oljan i en gryta och bryn auberginen på het värme i cirka 5 minuter. Rör då och då.
Ta upp aubergine och tillsätt senapsfröna. Fräs tills de börjar poppa i grytan. Lägg i lök och vitlök. Om det verkar torrt tillsätt ytterligare någon matsked olja.
Blanda och fräs löken under omrörning i några minuter utan att det tar färg. Tillsätt finstrimlad chili, curry och ingefära. Fräs i ett par minuter och rör om då och då så att inte grönsakerna bränns.
Tillsätt kokosmjölk och tomater. Sjud grytan utan lock i cirka 15 minuter tills den börjar tjockna i konsistensen.
Häll ner avrunna kikärtor och blanda. Sjud ytterligare ca 3–5 minuter.
Garnera med koriander och servera grytan med basmatiris och pappadum eller naanbröd.
Här passar det bra att servera en syrlig lime-pickles till grytan, den bryter fint mot den gräddiga kokosmjölken.
Ät med nykokt basmatiris och pappadum eller naanbröd, limepickles.