Aubergine med pesto och olivröra

Du behöver 4 st aubergine små eller 8 tjocka skivor 1 dl olivolja 3 msk vinäger salt svartpeppar Pesto: 2 st vitlöksklyftor 1 kruka basilika...


0 portioner

Du behöver

  • 4 st aubergine små eller 8 tjocka skivor
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk vinäger
  • salt
  • svartpeppar

Pesto:

2 st vitlöksklyftor
1 kruka basilika ca 5 dl löst packade färska basilikablad
0.5 dl mandel eller pinjenötter
1.5 dl olivolja
1 dl cheddarost eller färsk parmesan

Olivröra:

2 st bifftomat
0.5 st gul lök
2 dl oliver skivade svarta
4 msk tomater finhackade soltorkade

Fetaoströra:

200 g fetaost
2 msk timjan
2 msk matlagningsyoghurt

Garnering:

färsk timjan
vitlöksklyftor (recept nedan)

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Dela auberginerna på längden. Skär små kryss i dem (så att marinaden som du penslar dem med sjunker in) och lägg dem på en smord, ugnsfast plåt. Vispa samman olja, vinäger och kryddor. Pensla rikligt på aubergineskivorna. Låt dem gärna stå en stund. Sätt in dem i ugnen i 15-20 minuter tills de mjuknat.

2
Mixa under tiden samman vitlöksklyftor, basilika, nötter, olivolja och ost till en jämn smet. Skär tomaterna i tärningar. Skala och finhacka löken. Blanda samman tomathack med lök, oliver och soltorkade tomater.

3
Mixa fetaosten med timjan och yoghurt till en kräm. Lägg en klick pesto på aubergineskivorna och sätt in dem i ugnen i 5 minuter till. Ta ut dem och fördela olivröran på dem samt lägg en fetaostklick på varje.


Kommentar:
Servera som förrätt. Du kan förbereda den fram till att den ska in i ugnen med peston. Oliv- och fetaoströran kan du också göra i förväg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top