Aubergin fylld med lax- och vitlöksröra

Du behöver 250 g aubergine vatten 100 g lax grovt tärnad 1 st lök hackad 1 st vitlöksklyfta hackad 2 krm salt 1 krm svartpeppar...

Tillagningstid: 30 minuter
1 portion

Du behöver

  • 250 g aubergine
  • vatten
  • 100 g lax grovt tärnad
  • 1 st lök hackad
  • 1 st vitlöksklyfta hackad
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm ingefära

Tillbehör:

smör
soja några droppar
basilikablad

Dessert:

filbunke
honung
kanel

Gör så här

1
Halvera auberginen. Gröp ur köttet utan att skada skalet.

2
Koka skalet med resterande innehåll i saltat vatten cirka 10 minuter.

3
Grovtärna auberginköttet och blanda i smörad uppvärmd stekpanna med lax, löksorter, salt och kryddor. Bryn ett par minuter eller tills laxen verkar klar.

4
Låt auberginbåtarna rinna av och fyll dem sedan med laxröran.


Kommentar:
Egen filbunke:
Köp filbunke och mjölk. Ta fram 4 portionsskålar. Fördela 1 dryg sked filbunke i varje. Vispa ut med cirka 2 dl kylskåpskall mjölk. Täck med assiett eller gladpack. Låt stå i rumstemperatur cirka 1 dygn. Sedan har du en härlig hemgjord filbunke. Men efter just denna måltid, njut en köpt variant med lite honung och kanel i väntan på det hemlagade som blir en härlig frukost eller mellanmål.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top