Ättiksströmming

Du behöver 20 st Strömminingsfiléer salt och peppar rågmjöl ägg till panering ströbröd smör till stekning 1 st rödlök 6 st kryddpepparkorn 6 st vitpepparkorn...


8 portioner

Du behöver

  • 20 st Strömminingsfiléer
  • salt och peppar
  • rågmjöl
  • ägg till panering
  • ströbröd
  • smör till stekning
  • 1 st rödlök
  • 6 st kryddpepparkorn
  • 6 st vitpepparkorn

Lag:

4 msk ättiksprit 12 %
2.5 dl vatten
3 msk socker
1 tsk salt

Gör så här

Lägg strömmingsfiléerna med skinnsidan ner. Krydda med salt och peppar. Lägg ihop filéerna med skinnsidorna utåt. Vänd dem först i rågmjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Stek dem gyllene i smör ett par minuter på varje sida. Krydda. Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull och värm dem tills sockret smält. Låt kallna. Skala och skiva löken. Varva strömming med lök, krydd- och vitpepparkorn och häll över lagen. Låt dra ett par timmar.


Kommentar:
Fler recept från vår strömmingsfest finns under “passar till”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top