Du behöver

  • 20 st Strömminingsfiléer
  • salt och peppar
  • rågmjöl
  • ägg till panering
  • ströbröd
  • smör till stekning
  • 1 st rödlök
  • 6 st kryddpepparkorn
  • 6 st vitpepparkorn
  • Lag:

  • 4 msk ättiksprit 12 %
  • 2.5 dl vatten
  • 3 msk socker
  • 1 tsk salt

Gör så här

Lägg strömmingsfiléerna med skinnsidan ner. Krydda med salt och peppar. Lägg ihop filéerna med skinnsidorna utåt. Vänd dem först i rågmjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Stek dem gyllene i smör ett par minuter på varje sida. Krydda. Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull och värm dem tills sockret smält. Låt kallna. Skala och skiva löken. Varva strömming med lök, krydd- och vitpepparkorn och häll över lagen. Låt dra ett par timmar.

Kommentar:
Fler recept från vår strömmingsfest finns under "passar till".


Recept // Fler fiskrecept