RECEPT FRÅN IK

Atlantic beach pie Limepaj med grädde

Av . Foto: Eva Hildén

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

    Botten

  • 150 g saltiner
  • 100 g smör rumsvarmt
  • Fyllning

  • 1 burk kondenserad mjölk ca 400g
  • 4 st äggulor
  • 3 st limefrukt saften
  • Garnering

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 st lime tvättad, yttersta finrivna skalet
  • 2-3 krm flingsalt

Gör så här

1

Botten Mixa kexen till smulor i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt smöret och mixa ihop.

2

Tryck ut blandningen i en pajform, cirka 20 centimeter i diameter. Ställ den i frysen minst 20 minuter. 

3

Värm ugnen till 175 grader. Grädda pajen i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. 

4

Häll den kondenserade mjölken i en bunke. Blanda i gulorna, en i taget. Rör i limesaften. Häll fyllningen i pajen och grädda 15–20 minuter, eller tills fyllningen har stannat. Låt pajen kallna. 

5

Garnera pajen med spritsad vispad grädde, limeskal och smulat flingsalt.


Recept