Atlantic beach pie Limepaj med grädde

Du behöver Botten 150 g saltiner 100 g smör rumsvarmt Fyllning 1 burk kondenserad mjölk ca 400g 4 st äggulor 3 st limefrukt saften Garnering...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

Botten

150 g saltiner
100 g smör rumsvarmt

Fyllning

1 burk kondenserad mjölk ca 400g
4 st äggulor
3 st limefrukt saften

Garnering

1 dl vispgrädde
1 st lime tvättad, yttersta finrivna skalet
2-3 krm flingsalt

Gör så här

1

Botten Mixa kexen till smulor i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt smöret och mixa ihop.

2

Tryck ut blandningen i en pajform, cirka 20 centimeter i diameter. Ställ den i frysen minst 20 minuter. 

3

Värm ugnen till 175 grader. Grädda pajen i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. 

4

Häll den kondenserade mjölken i en bunke. Blanda i gulorna, en i taget. Rör i limesaften. Häll fyllningen i pajen och grädda 15–20 minuter, eller tills fyllningen har stannat. Låt pajen kallna. 

5

Garnera pajen med spritsad vispad grädde, limeskal och smulat flingsalt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top