Du behöver
- 1 minipåse (50 g) glasnudlar
- 4 långa blad av purjolök
- rivet skal av 1/2 citron
- 1 msk finhackad bladpersilja
- 2 tsk ljus soja
- 4 msk (lax)rom
- Sås:
- 1 msk ljus soja
- 1 msk fisksås eller oystersås
- 1/2 tsk färskriven ingefära
- 1 krm färskhackad spansk peppar
Gör så här
1
Blötlägg nudlarna i kallt vatten 20 minuter. Sila från vattnet. Lägg nudlarna i 5 dl kokande saltat vatten. Sila av på en gång. Nudlarna behöver inte koka. Låt svalna medan de droppar av i silen.
2
Ta vara på nudelvattnet och låt det koka. Rulla samman purjobladen och lägg dem i vattnet. Förväll i 2 minuter. Lyft över bladen i kallt vatten.
3
Lägg nudlarna i en bunke. Klipp sönder nudeltrådarna, annars blir de svåra att äta. Blanda dem med citronskal, persilja och soja.
4
Låt purjobladen droppa av på kökspapper. Vira samman bladen till små skålar som sätts på var sin tallrik. Fäst med tandstickor.
5
Fördela nudlarna i bladskålarna. Skeda rom på toppen.
6
Rör samman ingredienserna till såsen som serveras i en skål vid sidan om. Att doppa i efter behag.