Du behöver
- 600 g nötfärs eller högrevsfärs
- st olja att steka i
- 1 tsk röd chili
- 2 msk fisksås
- 2 dl japansk soja gärna tamari, lagrad soja
- 5 g kokt ris kallt
- 250 g morötter grovt rivna
- 350 g squash
Till servering
isbergssallad sköljda blad
färsk koriander
jordnötter grovhackade
limeklyftor
Gör så här
Fräs färsen i olja och arbeta den smulig.
Finhacka chilin och låt den fräsa med. Smaksätt med fisksås och soja.
Tillsätt riset som också får steka med. Vänd ner squash och morötter och låt allt bli varmt.
Servera köttfärsfräset i sköljda ”skålar” av isbergssallad. Toppa med koriander och grovt hackade jordnötter. Servera limeklyftor till som pressas över.
Här får färsrätten asiatiska smaker; lime, jordnötter, japansk soja och
koriander. Servera fräset i sköljda salladsblad.