Asiatiskt fräs i salladsblad

Du behöver 600 g nötfärs eller högrevsfärs st olja att steka i 1 tsk röd chili 2 msk fisksås 2 dl japansk soja gärna tamari,...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g nötfärs eller högrevsfärs
  • st olja att steka i
  • 1 tsk röd chili
  • 2 msk fisksås
  • 2 dl japansk soja gärna tamari, lagrad soja
  • 5 g kokt ris kallt
  • 250 g morötter grovt rivna
  • 350 g squash

Till servering

isbergssallad sköljda blad
färsk koriander
jordnötter grovhackade
limeklyftor

Gör så här

1

Fräs färsen i olja och arbeta den smulig. 

2

Finhacka chilin och låt den fräsa med. Smaksätt med fisksås och soja. 

3

Tillsätt riset som också får steka med. Vänd ner squash och morötter och låt allt bli varmt. 

4

Servera köttfärsfräset i sköljda ”skålar” av isbergssallad. Toppa med koriander och grovt hackade jordnötter. Servera limeklyftor till som pressas över.


Kommentar:
Här får färsrätten asiatiska smaker; lime, jordnötter, japansk soja och
koriander. Servera fräset i sköljda salladsblad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top