Du behöver
- 1.5 dl cashewnötter naturella
- 250 g glasnudlar
- 3 st kycklingfiléer 450 gram
- 250 g spetskålshuvud
- 1 st morot
- 3 st salladslökar
- 1 st mango
- 0.5 st röd chili
- 1 msk lime saften
- 1 msk sesamolja
- 1 tsk fisksås
- 1 msk socker
- 2.5 g rapsolja
- 125 kruka sockerärtor färska eller frysta tinade
- 0.5 färsk koriander grovhackad
Gör så här
Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna tills de fått lite färg, rör då och då så att de inte bränns.
Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och låt dem rinna av i ett durkslag.
Skär kycklingen i mindre bitar. Skär loss rotstocken längst ner på kålen och strimla den fint. Skala och skär moroten i tunna strimlor på längden med en potatisskalare. Strimla salladslöken fint. Skala och kärna ur mangon och skär den i mindre bitar.
Blanda chili med limesaft, sesamolja, fisksås och socker i en skål.
Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingen tills den fått fin färg och är genomstekt i cirka 5–10 minuter, beroende på storlek. Ta upp och lägg åt sidan. Fräs kålen under omrörning på hög värme i 1 minut. Tillsätt kycklingen och nudlar och blanda. Ställ pannan åt sidan.
Häll dressingen över det wokade och tillsätt morot, mango och sockerärtor. Blanda och lägg upp på ett fat eller i en skål, garnera med cashewnötter och grovhackad koriander.
Det här är inte bara en bra middagsrätt utan också en suverän utflyktsrätt, lika god varm som kall.