RECEPT FRÅN IK

Asiatisk spetskål med kyckling

Av .

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1.5 dl cashewnötter naturella
  • 250 g glasnudlar
  • 3 st kycklingfiléer 450 gram
  • 250 g spetskålshuvud
  • 1 st morot
  • 3 st salladslökar
  • 1 st mango
  • 0.5 st röd chili
  • 1 msk lime saften
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk fisksås
  • 1 msk socker
  • 2.5 g rapsolja
  • 125 kruka sockerärtor färska eller frysta tinade
  • 0.5 färsk koriander grovhackad

Gör så här

1

Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna tills de fått lite färg, rör då och då så att de inte bränns.

2

Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och låt dem rinna av i ett durkslag.

3

Skär kycklingen i mindre bitar. Skär loss rotstocken längst ner på kålen och strimla den fint. Skala och skär moroten i tunna strimlor på längden med en potatisskalare. Strimla salladslöken fint. Skala och kärna ur mangon och skär den i mindre bitar.

4

Blanda chili med limesaft, sesamolja, fisksås och socker i en skål.

5

Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingen tills den fått fin färg och är genomstekt i cirka 5–10 minuter, beroende på storlek. Ta upp och lägg åt sidan. Fräs kålen under omrörning på hög värme i 1 minut. Tillsätt kycklingen och nudlar och blanda. Ställ pannan åt sidan.

6

Häll dressingen över det wokade och tillsätt morot, mango och sockerärtor. Blanda och lägg upp på ett fat eller i en skål, garnera med cashewnötter och grovhackad koriander. 


Kommentar:
Det här är inte bara en bra middagsrätt utan också en suverän utflyktsrätt, lika god varm som kall.

Recept