Du behöver

  • 2 st citrongräs
  • 0.5 st röd chili finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 2 msk rapsolja
  • 6 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 5 dl kokosmjölk
  • 1 st broccoli i buketter
  • 1 st litet blomkålshuvud i buketter
  • 2 st morötter strimlade eller i stavar
  • 2 tsk ingefära riven
  • salt
  • 1 tsk limeskal (det yttersta gröna)
  • 1 dl koriander grovt hackad
  • 1 msk rostade sesamfrön

Gör så här

1
Banka citrongräsets nedre köttiga del med handtaget på kniven och hacka fint, kassera de torra stråna. Fräs tillsammans med chili och vitlök i oljan utan att det tar färg.
2
Tillsätt vatten, buljontärning och kokosmjölk. Koka i 5 minuter.
3
Lägg i grönsakerna och ingefäran och koka i ytterligare 4 minuter. Smaka av med salt. Rör i limeskal, koriander och sesamfrön. Servera.

Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 518, fett 47 g, kolhydrater 14 g, fibrer 7 g Den här soppan är god med antingen räkor eller kyckling. Eller som här, helt vegetarisk.

Recept // Fler grönsakerrecept