Du behöver

  • 100 g glasnudlar ett paket
  • 1 st morot
  • 100 g rättika 1/4
  • 0,5 st gurka
  • 100 g rödkålshuvud en klyfta
  • 4 st salladslök
  • 0,5 näve rädisa
  • 125 g sockerärtor en påse
  • 1 st äpple
  • 1 st avokado
  • 0,5 st citron saften
  • 4 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 st lime pressad saft
  • 1 tsk ingefära finhackad och färsk
  • 1 msk mynta finhackad
  • 0,5 st röd chili finhackad
  • 500 g laxfilé skinn- och benfri
  • 1,5 msk sesamfrön svarta eller vita
  • salt
  • 2 msk olja neutral olja, t ex rapsolja
  • Till servering

  • lime
  • färsk koriander

Gör så här

1

Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen och låt dem rinna av i ett durkslag.

 

2

Skala morot, rättika och gurka. Dela moroten på mitten och strimla fint på längden. Gör samma sak med rättikan. Dela gurkan längs med och kärna ur med en sked. Skär i skivor. Strimla rödkål och salladslök fint. Skiva rädisorna tunt.

 

3

Dela sugarsnaps på längden. Dela äpplet på mitten, kärna ur och skiva tunt. Dela avokadon på mitten, pilla loss kärnan, gröp ur med en sked och skär i mindre bitar. Pressa citronsaft över avokadon och äppleskivorna så att de inte mörknar.

 

4

Lägg nudlarna på ett fat. Varva alla grönsaker ovanpå. Blanda soja, sesamolja, limesaft, ingefära, mynta och chili till en dressing, häll upp i en skål.

 

5

Skär laxen i mindre bitar, vänd dem i sesamfrön. Krydda med lite salt. Hetta upp oljan i en panna och stek laxen på medelvärme, någon minut per sida, laxen får gärna ha en rå kärna.

6

Lägg den stekta laxen på salladen. Servera med dressingen, limeklyftor och färsk koriander eller mynta.


Kommentar:
Den sesamstekta laxen serveras med en sallad på glasnudlar. Det är genomskinliga nudlar som ofta görs på mungbönsmjöl.

Recept