Asiatisk omelett med ostronsås

Du behöver 8 st ägg 1 dl standardmjölk salt, svartpeppar 2 msk jordnötsolja 1 tsk sesamolja 1 st broccolistånd i små buketter 1 st röd...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 st ägg
  • 1 dl standardmjölk
  • salt, svartpeppar
  • 2 msk jordnötsolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 st broccolistånd i små buketter
  • 1 st röd paprika urkärnad, strimlad
  • 1/2–1 st röd chili urkärnad, finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 1 pkt böngroddar sköljda, avrunna
  • 200 g skalade räkor
  • 1/2–1 msk ostronsås
  • 1 msk sesamfrön rostade

Gör så här

1
1. Vispa samman ägg och mjölk, salta och peppra. Stek en krämig omelett i en matsked av oljan.

2
2. Häll 1 matsked av jordnötsoljan och sesamoljan i en wok. Woka broccolin någon minut, tillsätt paprika, chili och vitlök och woka ett par minuter till. Vänd i böngroddar och räkor precis mot slutet.

3
3. Lägg fräset på den krämiga omeletten, ringla över ostronsås och strö över sesamfrön. Njut genast!


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 389, Fett 24 g, Kolhydrater 10 g, Fibrer 4 g.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top