Asiatisk makrill med grönsaker

Du behöver Asiatisk sås 1 dl japansk soja 1 msk sesamolja finrivet skal från 1 lime 1 msk pressad lime salt och peppar Stekta grönsaker...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

Asiatisk sås

1 dl japansk soja
1 msk sesamolja
finrivet skal från 1 lime
1 msk pressad lime
salt och peppar

Stekta grönsaker

250 g broccoli
morötter
100 g sockerärter
rapsolja att steka i
salt
sesamfrön

Stekt makrill

400 g makrillfilé
smör att steka i
salt

Gör så här

1

Asiatisk sås Blanda japansk soja, sesamolja, limeskal och pressad lime, och smaka av med salt och peppar.

2

Stekta grönsaker Skär bort den yttersta delen av broccolin, dela resten i 2 centimeter tjocka skivor. Skala morötterna och skär dem i tunna skivor. Stek broccoli, morot och socker­ärter i omgångar i rapsolja i het stekpanna, salta. Strö på sesamfrön.

3

Stekt makrill Stek makrillen ett par minuter per sida i smör i het stekpanna. Salta.

4

Servera den nystekta mak­rillen med basmatiris, asiatisk sås och stekta grönsaker.


Kommentar:
Den feta makrillen passar bra med asiatiska smaker som japansk soja, sesamolja och lime. Servera med stekta grönsaker och ris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top