Du behöver
Asiatisk sås
1 dl japansk soja
1 msk sesamolja
finrivet skal från 1 lime
1 msk pressad lime
salt och peppar
Stekta grönsaker
250 g broccoli
morötter
100 g sockerärter
rapsolja att steka i
salt
sesamfrön
Stekt makrill
400 g makrillfilé
smör att steka i
salt
Gör så här
Asiatisk sås Blanda japansk soja, sesamolja, limeskal och pressad lime, och smaka av med salt och peppar.
Stekta grönsaker Skär bort den yttersta delen av broccolin, dela resten i 2 centimeter tjocka skivor. Skala morötterna och skär dem i tunna skivor. Stek broccoli, morot och sockerärter i omgångar i rapsolja i het stekpanna, salta. Strö på sesamfrön.
Stekt makrill Stek makrillen ett par minuter per sida i smör i het stekpanna. Salta.
Servera den nystekta makrillen med basmatiris, asiatisk sås och stekta grönsaker.
Den feta makrillen passar bra med asiatiska smaker som japansk soja, sesamolja och lime. Servera med stekta grönsaker och ris.