Asiatisk gryta med kokosmjölk

Du behöver 3 st paprikor olika färger 2.5 msk matolja (ej olivolja) 300 g quorn i bitar frysta 5 dl purjolök skivad 1 st burk...


4 portioner

Du behöver

  • 3 st paprikor olika färger
  • 2.5 msk matolja (ej olivolja)
  • 300 g quorn i bitar frysta
  • 5 dl purjolök skivad
  • 1 st burk kokosmjölk
  • 1 dl sweet chilisås
  • lime saften från 1 + rivet skal
  • 1 bitar färsk ingefära hackad
  • 1 st koriander hackad
  • salt

Gör så här

1
Kärna ur paprikorna och skär dem i mindre bitar.

2
Fräs dem i olja tillsammans med quorn (direkt från frysen) i en kastrull tills de fått fin gyllenbrun färg.

3
Tillsätt sedan purjolök, kokosmjölk, sweet chili-sås, limesaft, limeskal och ingefära. Låt grytan puttra ett par minuter.

4
Blanda ner koriander och smaka av med salt. Servera grytan med kokt ris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top