Du behöver
- 2 förpackningar (à 500 g) ärtsoppa utan fläsk
- 2–3 dl vatten
- 1 tråg (500 g) sopprötter
- (eller 2 morötter, 2 palsternackor och ? rotselleri)
- 1 dl torrostad lök
- 4 små nypor groddar eller krasse
- färsk timjan
Gör så här
1
Värm soppan med vattnet i en kastrull. Tillsätt mer vatten om soppan önskas tunnare.
2
Skala och grovriv rotsakerna. Lägg dem antingen direkt i ärtsoppan och koka dem mjuka där, eller koka dem mjuka var för sig i lättsaltat vatten.
3
Ös upp soppan i vida tallrikar och lägg i toppar av de olika rotsakerna om de kokats för sig, samt rostad lök och groddar, garnera med färsk timjan. Servera med bröd och ost.
4
Gott med plättar och sylt till efterrätt.
Kcal 595, Fett 15 g, Kolhydrater 83 g, Fibrer 14 g