Ärtsoppa med rotsaker

Du behöver 2 förpackningar (à 500 g) ärtsoppa utan fläsk 2–3 dl vatten 1 tråg (500 g) sopprötter (eller 2 morötter, 2 palster­nackor och ?...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 förpackningar (à 500 g) ärtsoppa utan fläsk
  • 2–3 dl vatten
  • 1 tråg (500 g) sopprötter
  • (eller 2 morötter, 2 palster­nackor och ? rotselleri)
  • 1 dl torrostad lök
  • 4 små nypor groddar eller krasse
  • färsk timjan

Gör så här

1
Värm soppan med vattnet i en kastrull. Tillsätt mer vatten om soppan önskas tunnare.

2
Skala och grovriv rotsakerna. Lägg dem antingen direkt i ärtsoppan och koka dem mjuka där, eller koka dem mjuka var för sig i lättsaltat vatten.

3
Ös upp soppan i vida tallrikar och lägg i toppar av de olika rotsakerna om de kokats för sig, samt rostad lök och groddar, garnera med färsk timjan. Servera med bröd och ost.

4
Gott med plättar och sylt till efterrätt.


Kommentar:
Kcal 595, Fett 15 g, Kolhydrater 83 g, Fibrer 14 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top