Arroz con pollo

Du behöver 1 l vatten 4 tärning hönsbuljong 2 kruka färsk koriander 0.5 st röd paprika urkärnad 1 st gul lök hackad 3 st vitlöksklyftor...


4 portioner

Du behöver

  • 1 l vatten
  • 4 tärning hönsbuljong
  • 2 kruka färsk koriander
  • 0.5 st röd paprika urkärnad
  • 1 st gul lök hackad
  • 3 st vitlöksklyftor finhackade
  • 2 msk matolja
  • 1 tsk aji amarillo
  • 1 st kyckling delad i fyra delar
  • 0.5 st röd spansk peppar
  • 5 dl basmatiris
  • 250 g ärter frysta gröna
  • 1 st röd paprika grovt strimlad
  • salt och peppar

Gör så här

1
Koka upp vatten och buljongtärningar.

2
Kör koriandern (såväl stjälkar som blad), paprikan och 2 dl av buljongen slätt i en mixer.

3
Fräs lök och vitlök i olja utan att de tar färg i cirka 10 minuter. Blanda i aji amarillo.

4
Aji amarillo kan vara svårt att få tag på, men gör så här:

5
Fräs 1/2 finhackad, röd spansk peppar med 1 tsk gurkmeja i lite matolja, inte för varmt, i 2 minuter, låt svalna. Det fungerar som ersättning.

6
Lägg över fräset i en stor gryta. Häll på koriandermixen, koka upp.

7
Bryn kycklingen i samma stekpanna utan att rengöra emellan, salta och peppra. Lägg över den i grytan, tillsätt spansk peppar och resten av buljongen.

8
Koka sakta under lock i cirka 20 minuter. Lyft upp kycklingen på ett fat. Tillsätt riset och paprika i grytan och koka tills riset är klart, 15-20 minuter. Låt ärtorna koka med de sista fem minuterna. Lägg i kycklingen och låt den bli varm. Servera!


Kommentar:
Härlig allt-i-ett-gryta på kyckling. Ingår i artikel med recpt från Peru. Gott tillbehör till kycklingen är Salsa creolla.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top