Läsar-recept

Argentinsk köttfärslåda med mos och ägg

Du behöver 1 st gul lök finhackad 1 st grön paprika hackad 700 g nötfärs smör 1 st svamp avrunnen 2 st tomater små, skurna...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök finhackad
  • 1 st grön paprika hackad
  • 700 g nötfärs
  • smör
  • 1 st svamp avrunnen
  • 2 st tomater små, skurna
  • 50 g korinter
  • salt, svartpeppar
  • ägg hårdkokta, skivade
  • 2 st potatis stora i bitar
  • 1 dl mjölk varm
  • 100 g gratängost riven

Gör så här

1
Fräs lök, paprika och färs. Tillsätt svamp, tomater och korinter. Salta och peppra. Lägg över allt i en ugnssäker form. Täck med äggskivorna.

2

3
Koka potatisen i lättsaltat vatten cirka 20 minuter. Mosa den och rör ner smör och mjölk. Smaka av. Fördela moset över färsen.

4

5
Strö över osten och ställ in formen i 200 graders ugnsvärme. Grädda tills osten fått fin färg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top