Du behöver
- 1 st gul lök finhackad
- 1 st grön paprika hackad
- 700 g nötfärs
- smör
- 1 st svamp avrunnen
- 2 st tomater små, skurna
- 50 g korinter
- salt, svartpeppar
- ägg hårdkokta, skivade
- 2 st potatis stora i bitar
- 1 dl mjölk varm
- 100 g gratängost riven
Gör så här
1
Fräs lök, paprika och färs. Tillsätt svamp, tomater och korinter. Salta och peppra. Lägg över allt i en ugnssäker form. Täck med äggskivorna.
2
3
Koka potatisen i lättsaltat vatten cirka 20 minuter. Mosa den och rör ner smör och mjölk. Smaka av. Fördela moset över färsen.
4
5
Strö över osten och ställ in formen i 200 graders ugnsvärme. Grädda tills osten fått fin färg.