Aptitretare med ägg och ansjovis

Du behöver 1 st ägg hackat hårdkokt 1 st rött äpple finhackat 0.5 st rödlök finhackad 1 msk kapris 2 msk crème fraîche 1 msk...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st ägg hackat hårdkokt
  • 1 st rött äpple finhackat
  • 0.5 st rödlök finhackad
  • 1 msk kapris
  • 2 msk crème fraîche
  • 1 msk majonnäs
  • salt en nypa
  • svartpeppar ca 1 krm från kvarn
  • 4 skiva kavring
  • 1 st ansjovis ask
  • dill

Gör så här

1
Rör ihop ägg, äpple, rödlök och kapris med crème fraîche och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.

2
Ta ut rundlar, 6-7 cm i diameter, ur kavringskivorna. Fördela blandningen på rundlarna.

3
Lägg 3 hoprullade ansjovisfiléer på varje smörgås och garnera med dillkvist.


Kommentar:
Den här mackan gör sig särskilt bra före klassiker som kalops eller sjömansbiff. Men också som sen nattmacka med sälta.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top