Du behöver
- 2 burk aprikoser
- 1 dl ströbröd
- 0.5 dl strösocker
- 0.5 dl brunt farinsocker
- 1 dl vetemjöl
- en nypa salt
- 100 g kallt smör gärna fryst
Servering
vaniljsås vispad grädde eller glass
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Låt aprikoserna rinna av ordentligt i ett durkslag.
Lägg ut aprikoserna i en smord pajform. Blanda ströbröd, socker, brunt farinsocker, vetemjöl och salt i en bunke och strö det ovanpå aprikoserna.
Hyvla smöret och lägg det ovanpå pajen. Grädda i mitten av ugnen i 20–25 minuter.
Servera pajen med vaniljsås, vispad grädde eller glass.
Frys smöret i några timmar så är det mycket enklare att hyvla. Pajen kan göras dagen innan och är god både rumstempererad och kylskåpskall.
Aprikoser på burk är jättegott i paj, det är något med den lite bittra smaken som gör den enkla pajen till något alldeles extra.