Äpplig falukorv med cheddar

Du behöver 600 g falukorv 2 msk smält smör 4.5 st äpplen 125 g cheddarost 2 msk senap gärna dijon 2 msk hackad persilja Att...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g falukorv
  • 2 msk smält smör
  • 4.5 st äpplen
  • 125 g cheddarost
  • 2 msk senap gärna dijon
  • 2 msk hackad persilja

Att servera till

4 prt potatismos gärna hemgjort

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.

2
Skala och skär korven i skivor, nästan hela vägen ner, men inte helt igenom. Smörj en ugnssäker form med hälften av smöret. Lägg i korven.

3
Klyfta, kärna ur och skiva äpplena. Skiva osten.

4
Bred lite senap och stick ner äpple- och ostskivor mellan korvskivorna. Lägg eventuella överblivna äppleskivor i formen bredvid korven.

5
Pensla korven med resten av smöret och sätt formen i nedre delen av ugnen 15–20 minuter eller tills korven är genomvarm och rätten fått fin färg. Garnera med persilja.

6
Servera med potatismos.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top