Äppelsorbet med calvados och knäckflarn

Du behöver 1 st vaniljstång 1 dl vatten 1 dl strösocker 4 st äpplen gröna 1 dl äppeljuice koncentrerad 1 msk honung calvados Knäckflarn, ca...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st vaniljstång
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 4 st äpplen gröna
  • 1 dl äppeljuice koncentrerad
  • 1 msk honung
  • calvados

Knäckflarn, ca 50 st:

150 g smör
1.5 dl strösocker
0.5 dl ljus sirap
0.5 dl mellangrädde
1.5 dl vetemjöl
100 g mandel hackad

Gör så här

1
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.

2
Lägg frön och stång i en kastrull. Häll på vatten och strösocker. Koka upp och rör om så att sockret löser sig. Låt svalna, ta bort vaniljstången.

3
Skala och riv äpplena på grova sidan av rivjärnet. Blanda ner äppelriv, äppeljuice och honung i sockerlagen. Ställ in i frysen i 4 timmar, rör någon gång i timmen.

4
Servera i glas, droppa gärna över lite calvados.

5

6
Knäckflarn: Lägg smör, socker, sirap, grädde och mjöl i en kastrull. Ställ på spisen, rör om så att allt smälter och blandas. Ta från värmen och rör i den hackade mandeln. Klicka ut smeten glest på papprad plåt. 1 matsked för större, 1 tesked för mindre flarn.

7
Grädda i ugnen i 6–7 minuter i 200 grader. Låt svalna innan de lyfts av.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top