RECEPT FRÅN IK

Äppelsill med pepparrot

Av . Foto: Eva Hildén

Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 3-4 st filéer femminuterssill
  • 1 kruka gräslök
  • 2 msk kapris
  • 1 st äpple
  • 2 dl crème fraîche
  • 4 msk pepparrotsvisp
  • 0.5 msk senap

Gör så här

1

Låt sillen rinna av och skär den i bitar.

2

Hacka gräslök och kapris. Dela, kärna ur och tärna äpplet smått.

3

Blanda crème fraiche, pepparrotsvisp och senap i en bunke. Blanda i gräslök, kapris och äpple. Vänd ner sillen och blanda försiktigt.

4

Lägg sillen i en ren burk med lock. Förslut och låt marinera i kylskåp 1 dygn.

5

Tips: Köp helst sill i hela filéer och skär dem själv i fina bitar. Du kan också köpa inlagd sill i lösvikt i delidisken.


Kommentar:
Vi bjuder på en krämig sill med äpple och pepparrot.

Recept