Du behöver

  • 3 1/2 dl mjölk
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 msk kanel malen
  • 2 msk strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 2 st ägg
  • 2 msk smör
  • 1 st äpple syrligt

Gör så här

1
1. Slå på ugnen, 225 grader. Häll mjölken i en skål och vispa i mjöl, kanel, socker och salt till en slät smet. Vispa ner ett ägg i taget och låt gärna smeten svälla 5 minuter.
2
2. Bryn smöret lätt i liten stekpanna, ca 22 cm i diameter. Pensla ut fettet över pannans botten och sidor. Tag ur äpplet med äppelpipa, klyfta det tunt. Fräs äpplet i smöret någon minut och slå så på smeten.
3
3. Grädda i ugnen medan förrätten avnjuts, ca 20 minuter. Tag ut med grytlappar och ät med halvsmält vaniljglass.


Recept // Fler frukt & bärrecept