Äppelkräm med vanilj och kardemumma

Du behöver 5 st äpplen 1 st vaniljstång 1 tsk kardemummakärnor stötta 3 dl vatten 2 dl äppelmust 2 dl strösocker (1,5–3 dl beroende på...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 5 st äpplen
  • 1 st vaniljstång
  • 1 tsk kardemummakärnor stötta
  • 3 dl vatten
  • 2 dl äppelmust
  • 2 dl strösocker (1,5–3 dl beroende på fruktens sötma)
  • 1 msk potatismjöl utrört i lite vatten

Till servering

gräddmjölk
skorpor

Gör så här

1
Kärna ur och skär äpplena i små tärningar. Halvera vaniljstången på längden.

2
Lägg äppeltärningar, vaniljstång och kardemumma i en rymlig kastrull och häll på vatten och must. Låt koka upp och sjud sedan i cirka 5 minuter tills de precis mjuknat (beroende på äppelsort).

3
Rör i socker, börja med den mindre mängden. Tillsätt potatismjöl utrört i lite vatten, rör tills det tjocknar. Dra kastrullen åt sidan.

4
Smaka av sockermängden och tillsätt eventuellt lite extra. Servera krämen ljummen med gräddmjölk och skorpor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top