Äppelkompott med vin och vanilj

Du behöver 0.5 dl sockerlag 0.5 dl vitt vin 0.5 st vaniljstång äpplen ca 300 g syrliga äppelmos ca 1 msk Gör så här 1...


4 portioner

Du behöver

  • 0.5 dl sockerlag
  • 0.5 dl vitt vin
  • 0.5 st vaniljstång
  • äpplen ca 300 g syrliga
  • äppelmos ca 1 msk

Gör så här

1
1. Koka upp sockerlag, vin och vaniljstången som först har delats längs med.

2
2. Kärna ur, skala och tärna äpplena smått.

3
3. Lägg äppeltärningarna i lagen och koka dem mjuka.

4
4. Ta upp äpplena med en hålslev eller häll över i en sil. Låt dem kallna. Koka in lagen tills den är simmig. Låt den svalna. Blanda ner äppelmos så att såsen tjocknar något. Blanda med de kylda äpplena.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top