Läsar-recept

Äppelkaka med gott täcke

En favoritkaka att baka ofta! Enkelt och otroligt gott.

Tillagningstid: 45 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 5 st äpplen
  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200°. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg i en ugnsfast form.

2

Smält smöret i en stor kastrull. Ta den av värmen och rör i socker, mjöl, bakpulver och kanel. Det blir en fast smet.

3

Klicka smeten över äpplena. Grädda strax under mitten i ugnen i 30 minuter. Servera kakan ljummen med grädde, glass eller vaniljsås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top