Äppelfyllda semlor med hjortongrädde

Du behöver 1 sats semlebullar som till klassiska semlor Fyllning: 400 g mandelmassa 1 1/2 dl äppelmos 6-7 dl vispgrädde 1 1/2 –2 dl hjortronsylt...


24 portioner

Du behöver

  • 1 sats semlebullar som till klassiska semlor
  • Fyllning:
  • 400 g mandelmassa
  • 1 1/2 dl äppelmos
  • 6-7 dl vispgrädde
  • 1 1/2 –2 dl hjortronsylt
  • Till garnering:
  • florsocker

Gör så här

1
Skär ett litet lock av semlorna, gärna trekantigt. Gröp ur inkråmet med en gaffel. Riv mandelmassan grovt och blanda med inkråmet. Blanda ner äppelmoset och rör ihop till en tjock smet. Lägg tillbaka fyllningen i de urgröpta bullarna.

2

3
Vispa grädden luftigt och vänd ner hjortronsylten lite slarvigt. Spritsa eller lägg en klick av grädden på varje semla. Sätt tillbaka locken och pudra med florsocker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top