Du behöver
- 0,5 st citron saften
- 250 g smördeg 1 rulle, kyld
- 2 msk muscovadosocker
- 4-5 msk florsocker
- 1 st ägg litet
- rosmarinkvistar eller myntablad
- crème fraîche
- 5 st äpple
Servera med
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Kärna ur och skär äpplena i skivor. Pressa citronsaft över skivorna.
2
Rulla ut smördegen tillsammans med bakplåtspappret på
en ugnsplåt och nagga smördegen med en gaffel. Strö hälften av muscovadosockret över smördegen, spara cirka 2 centimeter degkant. Lägg på äppelskivorna omlott, spara fortfarande cirka 2 centimeter degkant runtom och sikta cirka 2/3 av florsockret över äpplena. Vik över degkanten runtom och pensla den med uppvispat ägg.
3
Grädda pajen i nedre delen av ugnen tills degen fått fin färg, cirka 15–20 minuter.
4
Strö resten av muscovadosockret över äpplena. Toppa med rosmarinkvistar och sikta över resten av florsockret. Servera med crème fraîche. Grädde eller vaniljglass är också gott till.