Du behöver
- 0,5 st citron saften
- 250 g smördeg 1 rulle, kyld
- 2 msk muscovadosocker
- 4-5 msk florsocker
- 1 st ägg litet
- rosmarinkvistar eller myntablad
Servera med
crème fraîche
5 st äpple
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Kärna ur och skär äpplena i skivor. Pressa citronsaft över skivorna.
Rulla ut smördegen tillsammans med bakplåtspappret på
en ugnsplåt och nagga smördegen med en gaffel. Strö hälften av muscovadosockret över smördegen, spara cirka 2 centimeter degkant. Lägg på äppelskivorna omlott, spara fortfarande cirka 2 centimeter degkant runtom och sikta cirka 2/3 av florsockret över äpplena. Vik över degkanten runtom och pensla den med uppvispat ägg.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen tills degen fått fin färg, cirka 15–20 minuter.
Strö resten av muscovadosockret över äpplena. Toppa med rosmarinkvistar och sikta över resten av florsockret. Servera med crème fraîche. Grädde eller vaniljglass är också gott till.