Äppelflarn på smördeg

Du behöver 0,5 st citron saften 250 g smördeg 1 rulle, kyld 2 msk muscovadosocker 4-5 msk florsocker 1 st ägg litet rosmarinkvistar eller myntablad...

Tillagningstid: 45 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 0,5 st citron saften
  • 250 g smördeg 1 rulle, kyld
  • 2 msk muscovadosocker
  • 4-5 msk florsocker
  • 1 st ägg litet
  • rosmarinkvistar eller myntablad

Servera med

crème fraîche
5 st äpple

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Kärna ur och skär äpplena i skivor. Pressa citronsaft över skivorna.

2

Rulla ut smördegen tillsammans med bakplåtspappret på
en ugnsplåt och nagga smördegen med en gaffel. Strö hälften av muscovadosockret över smördegen, spara cirka 2 centimeter degkant. Lägg på äppelskivorna omlott, spara fortfarande cirka 2 centimeter degkant runtom och sikta cirka 2/3 av florsockret över äpplena. Vik över degkanten runtom och pensla den med uppvispat ägg. 

3

Grädda pajen i nedre delen av ugnen tills degen fått fin färg, cirka 15–20 minuter. 

4

Strö resten av muscovadosockret över äpplena. Toppa med rosmarinkvistar och sikta över resten av florsockret. Servera med crème fraîche. Grädde eller vaniljglass är också gott till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top