Äppelchutney

Du behöver 2 st äpplen gärna syrliga 1 st lök stor gul 3 st vitlöksklyftor 2 dl socker 0.5 dl ättiksprit 0.5 dl vatten 2...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st äpplen gärna syrliga
  • 1 st lök stor gul
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 dl socker
  • 0.5 dl ättiksprit
  • 0.5 dl vatten
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk nejlika mald
  • 0.5 tsk kardemumma mald
  • 1.5 msk ingefära (eller 1-2 tsk mald torkad ingefära)
  • 2 tsk chili färsk hackad

Gör så här

1
Hacka äpple och lök grovt och lägg i en kastrull. Pressa i vitlöken och tillsätt socker, ättika, vatten och kryddor.

2
Låt blandningen koka upp och sedan småputtra upp till en timme; chutneyn ska bli tjock och lite sirapslik.

3
Smaka av med mer kryddor, ättika och socker. God både ljummen och kall.


Kommentar:
Klicka på länkarna för fler av familjen Lindhs tacorecept!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top