RECEPT FRÅN IK

Äppel- och kanelglass

Glass som smakar äppelpaj. Kolasås är gott till.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Tillagningstid: 45 minuter
8 portioner

Du behöver

    Äppelmos

  • 2 st äpplen
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 msk pressad citronsaft
  • Glass

  • 0,75 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 3 st äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering

  • äppelklyftor
  • kanelstänger

Gör så här

1

Äppelmos Skala och tärna äpplena. Koka dem till mos tillsammans med socker och citronsaft. Låt svalna.

2

Glass Koka upp socker och vatten. Vispa upp äggulorna i en skål och häll den varma sockerlagen över dem under vispning.

3

Häll tillbaka smeten i kastrullen och värm försiktigt under omrörning tills smeten tjocknar. Ta kastrullen från värmen och låt smeten svalna i vattenbad. Rör då och då.

4

Vispa grädden och blanda med glassmeten. Vänd ner äppelmos, kanel och vaniljsocker. Häll smeten i en form och frys i minst 5 timmar.

5

Garnering Stjälp upp glassen och garnera med äppelklyftor och kanel.


Recept