Apelsinsallad

Du behöver 1 st vitlök klyfta 2.5 st apelsiner blonda 0.5 msk olivolja gourmetsalt vitpeppar 1.5 tsk grönpeppar konserverad Gör så här Gnid en mindre...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st vitlök klyfta
  • 2.5 st apelsiner blonda
  • 0.5 msk olivolja
  • gourmetsalt vitpeppar
  • 1.5 tsk grönpeppar konserverad

Gör så här

Gnid en mindre salladsskål invändigt med en kluven vitlöksklyfta. Skala apelsinerna så allt det vita under ytterskalet kommer bort. Håll en apelsin i vänster kupad hand och skär loss klyfta efter klyfta med vass kniv innanför sidohinnorna. (Eller enklare: Skiva apelsinen halvcentimetertjockt tvärsöver och halvera skivorna.) Lägg de hinnfria klyftorna i vitlöksskålen, droppa på matolja, strö på någon halv tesked gourmetsalt och vrid några tag över skålen med vitpepparkvarnen. Vänd omkring med grönpepparn och låt salladen stå och dra under folie på svalt ställe ett par timmar före servering.


Kommentar:
Vi dukar upp ett härligt julbord, lika klassiskt som modernt. Klicka på länkarna för övriga rätter från julbordet!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top