Apelsinmousse med Cointreau

Du behöver 3 st gelatinblad 1.5 dl apelsin pressad 2 st äggulor 1 dl strösocker 2 st äggvitor 3 dl vispgrädde 2 st apelsiner det...


4 portioner

Du behöver

  • 3 st gelatinblad
  • 1.5 dl apelsin pressad
  • 2 st äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 2 st äggvitor
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 st apelsiner det rivna skalet
  • apelsinfiléer till garnering
  • mynta
  • 5 cl cointreau

Gör så här

1
Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter. Värm den pressade apelsinen något med gelatinet så att det löser sig. Dra åt sidan.

2
Vispa gulor och socker poröst. Vispa äggvitorna hårt för sig och vispa även grädden för sig.

3
Rör i grädden i gulor och socker tillsammans med rivet apelsinskal och den pressade med gelatin. Avsluta med att vända ner äggvitan. Fördela i portionsformar om du vill. Ställ kallt i minst 2 timmar.

4
Garnera med apelsinfiléer och mynta, skvätt på lite Cointreau precis för servering.


Kommentar:
se hur man gör apelsinfiléer till garnering på icakuriren.se/webbtv.asp

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top