Du behöver
- 3 st gelatinblad
- 1.5 dl apelsin pressad
- 2 st äggulor
- 1 dl strösocker
- 2 st äggvitor
- 3 dl vispgrädde
- 2 st apelsiner det rivna skalet
- apelsinfiléer till garnering
- mynta
- 5 cl cointreau
Gör så här
1
Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter. Värm den pressade apelsinen något med gelatinet så att det löser sig. Dra åt sidan.
2
Vispa gulor och socker poröst. Vispa äggvitorna hårt för sig och vispa även grädden för sig.
3
Rör i grädden i gulor och socker tillsammans med rivet apelsinskal och den pressade med gelatin. Avsluta med att vända ner äggvitan. Fördela i portionsformar om du vill. Ställ kallt i minst 2 timmar.
4
Garnera med apelsinfiléer och mynta, skvätt på lite Cointreau precis för servering.
se hur man gör apelsinfiléer till garnering på icakuriren.se/webbtv.asp