Apelsinmarinerade jordgubbar med vaniljmascarpone

Du behöver 4 msk florsocker 2 l jordgubbar delade eller skivade till samma storlek 2 st apelsiner det tunna gula skalet, strimlat och saften 1...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 msk florsocker
  • 2 l jordgubbar delade eller skivade till samma storlek
  • 2 st apelsiner det tunna gula skalet, strimlat och saften
  • 1 tsk kardemumma krossad
  • 2 cl cointreau (citruslikör)
  • 200 g mascarpone
  • 1 st vaniljstång de urskrapade fröna

Gör så här

1
Pudra 2 matskedar florsocker över jordgubbarna. Strö över apelsinskalet och kardemumman.

2
Droppa över apelsinsaften som blandats med likören. Täck över alltsammans och låt stå kallt i

3
2 timmar. Blanda mascarponen med vaniljen och 2 matskedar florsocker. Servera till jordgubbarna.


Kommentar:
Tid 20 minuter + 2 timmars marinering

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top