Apelsinmarinerad fläskkarré med BBQ-sås

Du behöver 6 skiva fläskkarré med ben Marinad: 1 st apelsin det rivna skalet av 1.5 dl apelsin pressad 1 dl rödvin 0.5 dl japansk...


6 portioner

Du behöver

  • 6 skiva fläskkarré med ben

Marinad:

1 st apelsin det rivna skalet av
1.5 dl apelsin pressad
1 dl rödvin
0.5 dl japansk soja
2 msk rapsolja

BBQ-sås:

1 st liten gul lök hackad
2 st vitlöksklyftor hackade
1 msk rapsolja
400 g krossade tomater
150 g krossad ananas
1 msk flytande honung
1 tsk sambal oelek
0.5 tsk chilipeppar malen
salt
6 st färska lökar
olivolja
salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Marinering

2
Lägg fläskkarréskivorna i dubbla plastpåsar. Rör ihop ingredienserna till marinaden och häll den över köttet.

3
Se till att det blandas ordentligt och knyt igen.

4
Låt marinera i kylen i minst 2 timmar.

5
Vänd påsen ett par gånger under tiden.

6

7
BBQ-sås

8
Fräs lök och vitlök i oljan i en kastrull. Tillsätt tomat, ananas, honung, sambal oelek och chilipeppar.

9
Koka upp och sjud såsen i 20 minuter, späd eventuellt med lite vatten, smaka av med salt.

10

11
Grillning

12
Skrapa av överflödig marinad från köttet. Salta och peppra, grilla 3–4 minuter på varje sida. Pensla lökarna med olivolja och grilla dem runt om i 2 minuter, salta.


Kommentar:
Tips! Har du överbliven, kokt färskpotatis kan du värma,
och ge den lite färg på grillen. Jättegott!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top