Apelsin- och rosmarinspjäll

Du behöver 800 g revbensspjäll -1 kilo tjockskuret 2 tsk salt 1/2-1 tsk svartpeppar grovmalen apelsinsaft från en halv apelsin 0.5 msk honung 1 msk...


4 portioner

Du behöver

  • 800 g revbensspjäll -1 kilo tjockskuret
  • 2 tsk salt
  • 1/2-1 tsk svartpeppar grovmalen
  • apelsinsaft från en halv apelsin
  • 0.5 msk honung
  • 1 msk soja mörk
  • 0.5 tsk rosmarin smulad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Torka av köttet och gnid in det med salt och peppar. Lägg det i en smord form med den köttiga sidan uppåt. Blanda apelsin, honung, soja och rosmarin och pensla köttet lätt. Sätt in i ugnen och stek cirka

2
1 1/2 timme. Pensla köttet emellanåt med apelsinmarinaden och häll någon deciliter vatten i formen så det blir lite god sky. Låt köttet steka upp och ner en stund så det får fin färg runt omkring.

3
Skär upp det varma spjället i bitar och servera med potatisgratängen med cheddarost eller med ugnspotatis och sweet chilisallad.

4
Ugnspotatis: Lägg in potatishalvor, penslade med olja och grovt salt, efter halva tiden i ugnen.


Kommentar:
Välj serveringsförslag som passar vid ev. allergi.
Klicka på länkarna för fler recept från Icakurirens julbord.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top