Du behöver
- 800 g revbensspjäll -1 kilo tjockskuret
- 2 tsk salt
- 1/2-1 tsk svartpeppar grovmalen
- apelsinsaft från en halv apelsin
- 0.5 msk honung
- 1 msk soja mörk
- 0.5 tsk rosmarin smulad
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader. Torka av köttet och gnid in det med salt och peppar. Lägg det i en smord form med den köttiga sidan uppåt. Blanda apelsin, honung, soja och rosmarin och pensla köttet lätt. Sätt in i ugnen och stek cirka
2
1 1/2 timme. Pensla köttet emellanåt med apelsinmarinaden och häll någon deciliter vatten i formen så det blir lite god sky. Låt köttet steka upp och ner en stund så det får fin färg runt omkring.
3
Skär upp det varma spjället i bitar och servera med potatisgratängen med cheddarost eller med ugnspotatis och sweet chilisallad.
4
Ugnspotatis: Lägg in potatishalvor, penslade med olja och grovt salt, efter halva tiden i ugnen.
Välj serveringsförslag som passar vid ev. allergi.
Klicka på länkarna för fler recept från Icakurirens julbord.