Apelsin- och fänkålsrisotto serverad till pilgrimsmusslor

Du behöver 3 schalottenlökar, finhackade 1 bit fänkål, strimlad olivolja 2 dl avorioris eller annan risotto, exempelvis carnaroli (Zeta) 2 dl vitt vin 6 1/2...


4 portioner

Du behöver

  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • 1 bit fänkål, strimlad
  • olivolja
  • 2 dl avorioris eller annan risotto, exempelvis carnaroli (Zeta)
  • 2 dl vitt vin
  • 6 1/2 dl hönsbuljong
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 apelsin, saften och det rivna skalet
  • salt
  • svartpeppar
  • 8 pilgrimsmusslor

Gör så här

1
Fräs lök och fänkål i olja tills ingredienserna mjuknar. Blanda ner riset. Tillsätt vin och buljong. Låt småputtra i 20–25 minuter tills all vätska kokat bort och du har fått en krämig risotto. Rör om ofta så att det inte bränner vid.

2
Blanda ner ost och apelsinjuice. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt till sist skalet från apelsinen.

3
Hetta upp grillen eller en gjutjärnspanna. Pensla musslorna med olja. Salta och peppra. Grilla dem någon minut på varje sida. Låt pilgrimsmusslorna behålla en rå kärna inuti.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top