Du behöver
- 3 schalottenlökar, finhackade
- 1 bit fänkål, strimlad
- olivolja
- 2 dl avorioris eller annan risotto, exempelvis carnaroli (Zeta)
- 2 dl vitt vin
- 6 1/2 dl hönsbuljong
- 1 dl riven parmesanost
- 1 apelsin, saften och det rivna skalet
- salt
- svartpeppar
- 8 pilgrimsmusslor
Gör så här
1
Fräs lök och fänkål i olja tills ingredienserna mjuknar. Blanda ner riset. Tillsätt vin och buljong. Låt småputtra i 20–25 minuter tills all vätska kokat bort och du har fått en krämig risotto. Rör om ofta så att det inte bränner vid.
2
Blanda ner ost och apelsinjuice. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt till sist skalet från apelsinen.
3
Hetta upp grillen eller en gjutjärnspanna. Pensla musslorna med olja. Salta och peppra. Grilla dem någon minut på varje sida. Låt pilgrimsmusslorna behålla en rå kärna inuti.