Du behöver

  • 4 skivor lufttorkad skinka
  • 400 g kantareller, karljohan och/eller skogschampinjoner
  • 4 bitar smörpapper, cirka 30 x 30 cm
  • 4 blad salvia eller persilja
  • 4 kvistar timjan
  • fingersalt och svartpeppar
  • 1/4 msk mild olivolja
  • 2 msk vitt vin
  • bomullssnöre

Gör så här

1
Hetta upp ugnen till 225 grader. Ställ en långpanna på mittfalsen.
2
Grovriv skinkan, ansa och grovstrimla svampen. Fördela på varsitt ark papper, toppa med örter. Strö på salt, vrid i peppar, droppa på olja och vin.
3
Knyt ihop helt tätt till små gottpåsar med snöre och ställ in i långpannan. Ugnsbaka 15 minuter, tills påsarna pöst upp. Bjud eventuellt en bit bröd till.

Recept // Fler svamprecept