Annorlunda efterrättspasta

Du behöver Pastadeg: 0.5 l durumvete 3 st ägg vatten ev. Fyllning: 1 dl hasselnötter 0.5 dl florsocker 100 g ricottaost 3 msk vispgrädde 1...


4 portioner

Du behöver

Pastadeg:

0.5 l durumvete
3 st ägg
vatten ev.

Fyllning:

1 dl hasselnötter
0.5 dl florsocker
100 g ricottaost
3 msk vispgrädde
1 msk calvados (äppelbrännvin)

Sås:

2 dl vispgrädde
1 tsk strösocker
2 msk marsalavin

Garnering:

choklad riven mörk
bär ev.

Gör så här

1
Arbeta ihop mjöl, ägg och eventuellt lite vatten till en smidig och fast deg (som lera i konsistensen). Låt den vila inslagen i folie i 30 minuter. Blanda samman ingredienserna till fyllningen i en matberedare. Kavla ut degen i en pastamaskin. Klicka på fyllningen med jämna avstånd, lägg över ett lock med ny, kavlad pastadeg och sporra ur fyrkantiga ravioli. Koka dem i ett par minuter i rikligt med vatten och lägg ner dem i den halvfärdiga såsen.

2
Koka ihop grädden och sockret till såsen i 10 minuter. Häll i vinet och lägg i de kokta pastaknytena. Låt sjuda ett par minuter över svag värme och servera med riven mörk choklad över och eventuellt färska eller tinade frysta bär.


Kommentar:
Tips! Mousserande halvtorrt bubbel är gott att dricka till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top