Läsar-recept

Annorlunda banankaka

Du behöver 2 st ägg 2 dl strösocker 2 st banan 4 msk grädde eller mjölk 50 g smör eller margarin 2.5 dl vetemjöl 1...


0 portioner

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 st banan
  • 4 msk grädde eller mjölk
  • 50 g smör eller margarin
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kakao
  • 1 tsk kardemumma

Gör så här

1
Vispa ägg och socker poröst.

2
Blanda sedan ner det mosade bananerna, grädden och det smälta smöret.

3
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.

4
Grädda kakan i en smord och bröad form i 175 grader i cirka 45 minuter.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top