Läsar-recept

Annes lövbiff i form med ädelostgrädde

Du behöver 600 g lövbiff 2 msk smör 1 st purjolök 75 g ädelost 3 dl vispgrädde 0.5 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 tsk...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g lövbiff
  • 2 msk smör
  • 1 st purjolök
  • 75 g ädelost
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk majsstärkelse

Gör så här

1
Strimla lövbiffarna och bryn hastigt i matfett i het stekpanna i två-tre omgångar. De ska inte genomstekas. Varva strimlorna i en ugnsfast form med sköljd och tunt skivad purjolök. Mosa ädelosten och rör ut den med grädden, salt, peppar och majsstärkelse. Häll vätskan över ingredienserna i formen. Grädda på nedre falsen i ugnen i 225 grader cirka 25 minuter.

2
Servera rätten med ris och sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top