Läsar-recept

Annas kycklinglever

Du behöver 500 g kycklinglever margarin 4 st purjolök medelstora salt svartpeppar 3.5 dl kaffegrädde 1 msk vetemjöl + lite varmt vatten Gör så här...

Tillagningstid: 20 minuter
3 portioner

Du behöver

  • 500 g kycklinglever
  • margarin
  • 4 st purjolök medelstora
  • salt svartpeppar
  • 3.5 dl kaffegrädde
  • 1 msk vetemjöl + lite varmt vatten

Gör så här

1
Rensa bort eventuella hinnor/senor från levern och skär den i stora bitar. Stek den i stekpanna med margarin tills den börjar få färg. Skär under tiden purjolöken i tunna ringar (bara det vita på lökarna). Häll purjolöken i grytan, tillsätt mer margarin. Salt och peppar efter smak. Låt småputtra i cirka 10 minuter.Tillsätt grädden, låt koka upp. Rör ut mjölet i vattnet och ringla det över stuvningen, rör om tills grädden tjocknar lite.

2
Servera med ris, eller enbart en grönsallad och bröd. Ett glas rött vin smakar bra till!


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av ICA-kurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top