Du behöver

  • 500 g kycklinglever
  • margarin
  • 4 st purjolök medelstora
  • salt svartpeppar
  • 3.5 dl kaffegrädde
  • 1 msk vetemjöl + lite varmt vatten

Gör så här

1
Rensa bort eventuella hinnor/senor från levern och skär den i stora bitar. Stek den i stekpanna med margarin tills den börjar få färg. Skär under tiden purjolöken i tunna ringar (bara det vita på lökarna). Häll purjolöken i grytan, tillsätt mer margarin. Salt och peppar efter smak. Låt småputtra i cirka 10 minuter.Tillsätt grädden, låt koka upp. Rör ut mjölet i vattnet och ringla det över stuvningen, rör om tills grädden tjocknar lite.
2
Servera med ris, eller enbart en grönsallad och bröd. Ett glas rött vin smakar bra till!

Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av ICA-kurirens matredaktion.

Recept // Fler kyckling & fågelrecept