Du behöver
- 500 g kycklinglever
- margarin
- 4 st purjolök medelstora
- salt svartpeppar
- 3.5 dl kaffegrädde
- 1 msk vetemjöl + lite varmt vatten
Gör så här
1
Rensa bort eventuella hinnor/senor från levern och skär den i stora bitar. Stek den i stekpanna med margarin tills den börjar få färg. Skär under tiden purjolöken i tunna ringar (bara det vita på lökarna). Häll purjolöken i grytan, tillsätt mer margarin. Salt och peppar efter smak. Låt småputtra i cirka 10 minuter.Tillsätt grädden, låt koka upp. Rör ut mjölet i vattnet och ringla det över stuvningen, rör om tills grädden tjocknar lite.
2
Servera med ris, eller enbart en grönsallad och bröd. Ett glas rött vin smakar bra till!
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av ICA-kurirens matredaktion.