Ankleverravioli med örtig tryffelsky

Du behöver Pastadeg: 4 dl vetemjöl special 2 ägg 2 msk (oliv)olja 1/4 dl vatten Fyllning: 2 schalottenlökar, finhackade 1–2 msk smör salt, svartpeppar 150...

Tillagningstid: 120 minuter
4 portioner

Du behöver

  • Pastadeg:
  • 4 dl vetemjöl special
  • 2 ägg
  • 2 msk (oliv)olja
  • 1/4 dl vatten
  • Fyllning:
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1–2 msk smör
  • salt, svartpeppar
  • 150 g champinjoner, skivade
  • 150 g (ank)lever
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2–3 stora blad färsk salvia
  • 1 1/2 msk potatismjöl
  • 1 liter hönsbuljong till kokning
  • Sky:
  • 1 liten vitlöksklyfta, finhackad
  • 1/2 röd chilifrukt, finhackad
  • 1 + 1 tsk (vit) tryffelolja
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 1 dl rödvin
  • 5 dl pastabuljong
  • 1 msk tomatpuré
  • fräst schalottenlök enl ovan
  • 50 g brynt svamp enligt ovan
  • 2 skållade, urkärnade, tärnade tomater
  • strimlad persilja och/eller salvia

Gör så här

1
Deg: Arbeta samman mjöl, ägg, olja och vatten i bunke med elvispens degkrokar. Handknåda lite när degen är smidig, låt vila plastad i kylen minst en halvtimme.

2
Fyllning: Småfräs löken mjuk i smör på knapp medelvärme minst 7 minuter, salta och peppra. Ta upp, lägg undan hälften till skyn. Bryn svampen på dryg medelvärme, ta upp och lägg undan en tredjedel till skyn.

3
Bryn hastigt anklever och vitlök i smör, salta och peppra. Ta upp och (stav)mixa med fräst lök, stekt svamp, salvia och potatismjöl. Kyl.

4
Kavla degen, en fjärdedel i taget, till rektangulära bitar, cirka 15 x 25 centimeter och cirka 2 mm tjocka. Lägg degsjoken på bänken. Lägg teskedsstora klickar fyllning en centimeter in från degens ena långsida, med cirka 2 centimeters mellanrum. Vattenpensla all deg runt fyllningen.

5
Vik nu över andra långsidan så att det dubbla viket kommer en centimeter från fyllningskullen. Tryck till lätt så degen fäster samman, och kläm ut luft mot den öppna kanten. Sporra ut pastakuddar en centimeter runt fyllningen. Tryck samman väl runt om. Överbliven deg knådas snabbt ihop och kavlas igen.

6
Koka upp buljong i låg vid kastrull, låt ett lager kuddar småkoka 4 minuter utan lock. Ta upp med hålslev.

7
(Pastan kan kokas i förväg och värmas 2–3 minuter i buljong.)

8
Skysås: Fräs vitlök och chili lätt i 1 tsk tryffelolja, rör i mjöl och späd med vin och buljong. Koka upp under omrörning. Låt småputtra 4–5 minuter, rör under tiden i tomatpuré, lök, svamp och 1/2–1 tesked tryffelolja. Blanda i tomat och örter precis före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top