Ankbröst med jalapeñokryddat sötpotatismos

Du behöver 3 st ankbröst med skinn 2 tsk olivolja salt och peppar 4 st sötpotatis ca 600 g 2 st bakpotatis ca 400 g...


4 portioner

Du behöver

  • 3 st ankbröst med skinn
  • 2 tsk olivolja
  • salt och peppar
  • 4 st sötpotatis ca 600 g
  • 2 st bakpotatis ca 400 g
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 msk jalapeño
  • 1 st purjolök
  • 4 st morötter
  • 1 st lime saft och skal av

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Skåra ankbrösten i ett rutmönster på skinnsidan med en vass kniv. Hetta upp oljan, stek ankbrösten, börja med skinnsidan, vänd, salta och peppra lite. Ös ankbrösten med oljan ett par gånger under stekningen. Lägg över dem i en smord eldfast form och ugnsstek dem i 6-8 minuter. Ös några gånger. Ta ut formen och svep in ankbrösten i folie. Låt dem vila en stund innan du skär dem i skivor. Skala söt- och bakpotatis, skär dem i mindre bitar. Koka dem i lättsaltat vatten i cirka 15 minuter. Häll av vattnet och mosa potatisen. Tillsätt vispgrädde och jalapeño, rör om noga. Skölj purjolöken och skär den i tunna strimlor, skala och slanta morötterna. Koka dem i lättsaltat vatten i 3-4 minuter. Låt dem rinna av. Blanda morötter, purjolök, limesaft och limeskal. Servera ankan med grönsakerna, moset och kanske en klyfta lime. Om du vill göra det lite extra festligt kan du spritsa moset i ett glas eller i en liten skål.


Kommentar:
Prova även våra andra läckra recept med kalkon och anka!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top