Anka med djävulssås

Du behöver 0.5 dl flytande honung 2 st vitlöksklyftor pressade 5 msk soja 3 st ankbröst salt svartpeppar Sås 1 st gul lök finhackad 2...


6 portioner

Du behöver

  • 0.5 dl flytande honung
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • 5 msk soja
  • 3 st ankbröst
  • salt
  • svartpeppar

Sås

1 st gul lök finhackad
2 st vitlöksklyftor hackade
olivolja
2 st grön chilifrukt halverade, hackade, gärna med kärnorna kvar för extra hetta
2 krm ingefära mald
2 msk solrosfrön torrostade och mortlade
2 msk tomatpuré
5 dl vatten
0.5 st kycklingbuljongtärningar
100 g choklad 70 procent
3 cl rom ljus eller mörk
sambal oelek

Gör så här

1
Blanda honung, vitlök och soja. Fördela marinaden runt ankbrösten. Låt marinera 1 timme i kylen. Gärna under tryck av något tungt.

2

3
Snitta i ankbröstens fett. Hetta upp en stekpanna. Bryn ankbröstens fettsida först. Vänd och stek de andra sidorna försiktigt så att inte honungen bränns. Salta och peppra.

4

5
Fräs löksorterna i olivolja till såsen. Tillsätt chili, ingefära, solrosfrön, tomatpuré, vatten, tärning, choklad och rom. Låt koka ihop till en mustig sås.

6
Smaka av med sambal oelek, salt och peppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top