Du behöver

  • 0.5 dl flytande honung
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • 5 msk soja
  • 3 st ankbröst
  • salt
  • svartpeppar
  • Sås

  • 1 st gul lök finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • olivolja
  • 2 st grön chilifrukt halverade, hackade, gärna med kärnorna kvar för extra hetta
  • 2 krm ingefära mald
  • 2 msk solrosfrön torrostade och mortlade
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 dl vatten
  • 0.5 st kycklingbuljongtärningar
  • 100 g choklad 70 procent
  • 3 cl rom ljus eller mörk
  • sambal oelek

Gör så här

1
Blanda honung, vitlök och soja. Fördela marinaden runt ankbrösten. Låt marinera 1 timme i kylen. Gärna under tryck av något tungt.
2
3
Snitta i ankbröstens fett. Hetta upp en stekpanna. Bryn ankbröstens fettsida först. Vänd och stek de andra sidorna försiktigt så att inte honungen bränns. Salta och peppra.
4
5
Fräs löksorterna i olivolja till såsen. Tillsätt chili, ingefära, solrosfrön, tomatpuré, vatten, tärning, choklad och rom. Låt koka ihop till en mustig sås.
6
Smaka av med sambal oelek, salt och peppar.

Passar till:

Recept // Fler kyckling & fågelrecept