Anisknäcke med fröer

Du behöver 1 dl siktat dinkelmjöl 1 dl kornmjöl 1 dl linfrön (hela) 1 dl psylliumfrön (hela) 1/2 tsk salt 1 tsk hel anis 1/2...

Tillagningstid: 90 minuter
5 portioner

Du behöver

  • 1 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 dl kornmjöl
  • 1 dl linfrön (hela)
  • 1 dl psylliumfrön (hela)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk hel anis
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl kokhett vatten
  • sesamfrön

Gör så här

1
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser och rör i oljan. Häll över det kokande vattnet och rör in.

2
Dela degen i 4–5 lika stora delar. Lägg en del på ett bakplåtspapper och lägg sedan ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå.

3
Tryck ut degen och kavla ovanpå bakplåtspapperet mycket tunt (se bilder). Ta bort det övre bakplåtspapperet. Strö över lite sesamfrön.

4
Grädda i cirka 1 timme. Låt svalna på galler.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top