RECEPT FRÅN IK

Ananaspaj med creme fraiche

Av .

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 150 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning

  • 1 st burk krossad ananas 40 g avrunnen vikt
  • 2 dl crème fraîche
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 st ägg

Gör så här

1
Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten.
2
Bred avrunnen ananaskross över. Blanda resten av ingredienserna till fyllningen och fördela över ananasen.
3
Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 200 grader cirka 20 minuter, tills pajen börjar få fin färg.

Kommentar:
Detta är ett läsarrecept från Marianne Åhlund i Söråker.

Recept // Fler frukt & bärrecept