RECEPT FRÅN IK

Ananaskaka med krämig fyllning

Av .

Tillagningstid: 50 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning:

  • 1 st ananas avrunnen
  • 1 st burk crème fraîche
  • 1 st ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 dl strösocker
  • citronmeliss till garnering

Gör så här

1
Smält smöret. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en bunke. Rör ner smöret och arbeta ihop till en deg. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter, tryck en del av degen lite uppåt kanten.
2
Rör samman alla ingredienserna till fyllningen i en bunke. Skeda fyllningen i formen. Grädda kakan på nedre falsen i 200 grader 30–35 minuter. Servera kakan ljummen eller kall.

Kommentar:
Läsarrecept av Anitha Haag.

Recept // Fler frukt & bärrecept