Amerikansk squashkaka

Du behöver 2 st ägg 2.5 dl strösocker 1.25 dl majsolja 1 dl krossad ananas avrunnen 2 dl squash finriven citron rivet skal av 1...


8 portioner

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 1.25 dl majsolja
  • 1 dl krossad ananas avrunnen
  • 2 dl squash finriven
  • citron rivet skal av 1
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 50 g sötmandel hackad
  • 1 msk kanel mald
  • 1 tsk muskotnöt mald

Gör så här

1
Smöra och brödströ en rund slät kakform, ca 1 1/2 liter. Vispa ägg och socker vitt. Rör ned oljan. Rör ned den avrunna ananasen, squashen och citronskalet. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned dem väl i smeten. Slå smeten i formen och grädda kakan strax under mitten i ugnen på 175 graders värme ca 40 min eller tills den känns klar när man prövar med en sticka.

2
God som den är eller med färska bär till.


Kommentar:
Squash, ananas och kryddor i en härligt saftig kaffekaka.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top