Amerikansk gravy – brunsås

Du behöver 2 st bananschalottenlök finhackade smör att steka i inkråm från kalkonen 2 st kycklingbuljongtärningar 6 dl vatten 1 msk maizenaredning peppar 1 msk...

Tillagningstid: 35 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 2 st bananschalottenlök finhackade
  • smör att steka i
  • inkråm från kalkonen
  • 2 st kycklingbuljongtärningar
  • 6 dl vatten
  • 1 msk maizenaredning
  • peppar
  • 1 msk kinesisk soja
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • socker
  • steksky från kalkonen
  • salt

Gör så här

1
1 Fräs löken på svag värme i minst tre minuter.

2
2 Skär inkråmet i mindre bitar och fräs det med löken tills det får lite färg. Tillsätt buljongtärningar och vatten och låt puttra i 20 minuter.

3
3 Sila bort lök och inkråm och rör i maizenaredning, svartpeppar och soja. Låt såsen puttra i några minuter och tillsätt sedan grädde och en nypa socker. Tillsätt gärna steksky från kalkonen och smaka av med salt. Låt puttra ytterligare några minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top